Doar 'Prima Casa' mai poate sustine piata imobiliara

Data publicarii: 21-03-2011 | Imobiliare



Situatia economica, absenta marilor investitii straine si incertitudinea finantarilor prin banci, fac din programul guvernamental 'Prima Casa' ultima speranta pentru piata imobiliara romaneasca, a declarat, Ioan Sorin Rosu, director general al dezvoltatorului Apulum '94.

'Programul 'Prima Casa' cu o alocare de cel putin 400-500 milioane de euro reprezinta ultima sansa pentru o bruma de piata imobiliara in Romania. Cu siguranta, fara acest program nu inseamna ca vom muri, dar ne vom intoarce la modelul de piata din anii 1996-2000 cand functiona principiul relocarii succesive', a spus Ioan Sorin Rosu.

Acesta a explicat ca printr-o achizitie, sa zicem, de 30.000 de euro, prin vanzare si cumparare ulterioara, repetata, se poate asigura un lant succesiv de 10-15 tranzactii imobiliare.


'Dar aceasta nu este o piata vie. Este o piata extrem de mult incetinita si se aplica doar locuintelor vechi. Pentru piata noua, pentru dezvoltarile noi, absenta programului 'Prima Casa' chiar ar insemna actul de deces. Un dezvoltator nu se poate baza pe acel lant nesfarsit de tranzactii, extrem de incetinit si improbabil, care nu asigura sustinere financiara dezvoltarii pietei', a adaugat reprezentantul Apulum '94.

Intrebat ce alte actiuni ar trebui intreprinse pentru a dinamiza piata, Ioan Sorin Rosu a apreciat ca 'guvernul ar trebui sa ia masuri pentru ca, in timp, si aici vorbim despre ani de zile, Romania sa insemne ceva pe harta lumii'.

 

integral in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: